Idioma: català
Autoria: Sabina Berman
Idea original i creació: Anna Farriol, Iria Corominas, Txell Felip i Mireia Fernàndez
Dramatúrgia: Denise Duncan i Engruna Teatre
Quina relació té l’ésser humà amb el seu entorn? Hi ha una manera més harmònica de connectar-hi per trobar l’equilibri? Mentre bussegem entre les tonyines dels oceans i els humans de la Terra, descobrirem que és possible un nou pacte amb la realitat, i que l’autenticitat rau a trobar la nostra essència i la nostra diferència, i només així, la nostra llibertat.
Sabina Berman, l’autora de la novel·la que ha inspirat aquest espectacle, ens recorda que “les persones amb capacitats diferents són les persones que poden fer diferent el món”. Una d’aquestes persones és la Karen, una nena amb TEA (trastorn de l’espectre autista), que protagonitza aquesta història. Durant la infància va viure com una petita salvatge i en plena connexió amb la natura. Fins que, gràcies a l’amor de la seva tieta Isabelle, aprèn a parlar, llegir i escriure. Amb ella descobrirà que, tot i ser negada en alguns aspectes és, en canvi, brillant en d’altres, fins al punt d’acabar convertint-se en una gran empresària.
La relació entre la humanitat i la natura és la protagonista d’aquesta història, i la condició autista amb la qual conviu la Karen no és sinó una metàfora de l’actitud autista que les persones neurotípiques adopten envers el medi del qual procedeixen.